Enviat per: mmiguela | Novembre 22, 2010

Setmana de la ciència

En el marc de la Setmana de la Ciència el passat dia 17 de novembre els alumnes de 4t d’ESO de biologia i geologia, van participar en la xerrada “Cerca de nous probiòtics i prebiòtics que regulin infeccions intestinals en vedells” a càrrec de la doctora en biologia de l’IRTA  Anna Arís Giralt.

L’activitat tenia com a objectiu, més enllà dels coneixements, apropar la recerca científica als alumnes, i donar a conèixer els nous treballs que es porten a terme. Per fer-nos una idea de què va anar la xerrada, aquí teniu cinc cèntims:

“Els vedells quan neixen tenen, igual que la resta de nounats, un sistema digestiu immadur i un sistema immunitari poc desenvolupat. Les infeccions intestinals en aquesta etapa són responsables d’un elevat percentage de mortalitat d’aquests animals. La cerca de productes que evitin i regulin aquestes infeccions és de gran interès i els prebiòtics i probiòtics són el principal focus d’aquestes investigacions. Els probiòtics són microorganismes vius que afavoreixen la salut animal i els prebiòtics són compostos no digeribles que regulen positivament microorganismess beneficiosos que estan al tracte intestinal dels animals. El seu efecte pot ser molt divers i no només poden evitar que microorganismes infecciosos s’enganxin a la paret intestinal i infectin les cèl·lules de l’epiteli sinó que també poden regular la resposta inflamatòria que desencadena el patògen en qüestió, evitant conseqúències negatives per l’animal. En el nostre laboratori hem portat a terme diverses investigacions per testar microorganismes i compostos prebiòtics en vedells portant a terme experimentació in vivo i també realitzant investigacions en teixits animals i cultius cel·lulars.”


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: