Enviat per: mmiguela | Desembre 17, 2012

Què és el càncer i perquè no hem de tenir-li por

Un llibre molt recomanable per llegir-lo aquest nadal.

Amb un llenguatge amè i proper, Salvador Macip, metge expert en la malaltia i escriptor, dóna respostes des de com s’origina el càncer fins a tractaments i consells per prevenir-lo i plantar-li cara sense por.

Què és el càncerFins a quin punt el càncer és hereditari? Pot influir la dieta en el risc de patir càncer? Hi ha aliments que ajuden a prevenir-lo? Hi ha algun factor genètic desencadenant que, sigui quin sigui el tipus de vida que portis, t’acabarà empenyent a tenir un càncer? Per què quan et cures pot ser que el tumor torni, encara que t’hagin dit que el tractament “ha anat bé”? Com pot ser que a vegades es presenti de forma tan sobtada i ja sigui massa tard per poder-hi fer res? Els mòbils, la wifi, els microones provoquen càncer? És recomanable fer-se una anàlisi genètica per determinar el risc que tenim? El Dr. Salvador Macip, metge, investigador i divulgador científic expert en el càncer, respon a totes aquestes preguntes i moltes més en un llibre que explica amb un llenguatge a l’abast de tots els públics els secrets d’aquesta malaltia. Hi trobareu des dels orígens del càncer fins a com es pot prevenir, quins tractaments existeixen actualment i què ens espera en un futur proper, a més de totes les xifres i les dades que ens cal saber per deixar de tenir-li por.

Salvador Macip(Blanes, 1970) és doctor en medicina per la Universitat de Barcelona, investigador i escriptor. El 1998 es va traslladar a Nova York per estudiar les bases moleculars del càncer a l’hospital Mount Sinai. Des del 2008 continua aquesta recerca a la Universitat de Leicester (Regne Unit), on dirigeix el grup de mecanismes de mort cel·lular i és professor del departament de bioquímica. Ha publicat cinc novel·les, tres llibres per a nens, un recull de contes i un mètode per aprendre anglès. Entre altres premis literaris, ha guanyat el Joaquim Ruyra (2010) i el Carlemany (2012). En el camp de la divulgació científica, és autor d’Immortals, sans i perfectes (2008) i Les grans epidèmies modernes(2010), porta la secció de ciència del programa Via Lliure, de RAC1, i escriu mensualment sobre el tema a El Periódico i al diari ARA.

Per saber-ne més, podeu accedir a la seva pàgina web:

http://www2.le.ac.uk/departments/biochemistry/staff/macip


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: